جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳  |  Friday, 22 November 2024

دیباچه

کد خبر: ۵۳۴۳۳
تاریخ انتشار : ۴۰ : ۱۶ - ۲۵ دی ۱۴۰۲

«دیباچه»- احسان انصاری: جشنواره فیلم فجر امسال در شرایطی برگزار خواهد شد که از حضور چهره های بزرگ سینما ظاهرا خبری نیست و به گفته ی اکثر کارشناسان،  بخش عمده ای از تولیدات سینمایی در یک رویکرد خاص حرکت می کنند. از سوی دیگر اغلب کارگردانان نیز جوان هستند و فیلم هایی را در دست تولید دارند که هنوز ماهیت آنها مشخص نیست. این در حالی است که وزارت ارشاد عنوان می کند جشنواره امسال پررونق خواهد بود و سال خوبی در انتظار سینمای کشور است.«دیباچه» برای تحلیل و بررسی این موضوع با علیرضا افخمی کارگردان و نویسنده گفت وگو کرده که در ادامه می خوانید.

کیفیت جشنواره فیلم فجر هر سال روند نزولی پیدا می‌کند | ذائقه‌ی مخاطب به سمت کمدی‌های مبتذل و سخیف سوق داده شده است!

افخمی در این زمینه معتقد است:دلایل زیادی برای کاهش کیفیت فیلم های حاضر در جشنواره فجر وجود دارد. یکی از این دلایل فضای سیاسی و اجتماعی کشور است که اجازه برخی فعالیت ها را نمی دهد. دلیل دوم نبود پول و سرمایه برای ساخت آثار تأثیرگذار بوده و سوم نیز تغییر ذائقه ی مخاطب است که روز به روز بیشتر به سمت کمدی های مبتذل سوق داده می شود.در چنین شرایطی فیلم های سخیف و بی محتوا مورد استقبال قرار می گیرد و به همین دلیل سازندگان به دنبال ساخت کارهای جدی نیستند، چون سود آور نیست و نمی تواند در گیشه موفق شود.

 وی ادامه داد: رویکرد وزارت ارشاد نیز به شکلی است که فیلم هایی که ساخته می شود بیشتر باید ویژگی های مورد نظر حکومت را داشته باشد.به همین دلیل دولت از فیلم هایی که رویکرد دیگری در پیش می گیرد و به دنبال تأثیرگذاری است حمایت نمی کند.در چنین شرایطی است که کمدی های سخیف میدان داری می کنند و در شرایطی که فیلم های عمیق و تأثیرگذار وجود ندارد، در گیشه موفق می شوند و می توانند سرمایه تولید و سود آن را بازگردانند.

این کارگردان درباره خانه نشینی نخبگان عرصه سینما و تأثیرگذاری آن بر فضای جشنواره فیلم فجر تصریح کرد:بخشی از نخبگانی که در گذشته فیلم می ساختند، از نظرِ سنی در شرایطی قرار ندارند که بتوانند فیلم بسازند. به هر حال ساخت فیلم یک پروسه سخت و دشوار است که برخی از این افراد توانایی این کار را از دست داده اند.با این وجود خانه نشینی نخبگانی که می توانند کار کنند، اما چنین کاری نمی کنند؛ دلایل دیگری دارد که بیشتر اجتماعی و سیاسی است. اغلب این افراد به دلیل فضای سیاسی و اجتماعی و فراهم نبودن زمینه های اقتصادی تمایلی برای ساخت فیلم ندارند.از سوی دیگر پروسه تأیید فیلمنامه و ساخت فیلم و ممیزی هایی که در این زمینه وجود دارد نیز نقش دارد. همه این عوامل در خانه نشینی نخبگان عرصه سینما تأثیرگذار است.

 افخمی خاطرنشان کرد:اینکه  وزارت ارشاد عنوان می کند سال پرباری از نظر کمی در سینما خواهیم داشت و یا ادعاهایی که درباره جشنواره سال گذشته عنوان می شد، نشان دهنده پیشرفت و توسعه سینمای ما نیست. حتی بالا رفتن تعداد تماشاگران سینما نیز ملاک خوبی برای قضاوت درباره وضعیت سینمای کشور نیست.نکته دیگری که در این زمینه وجود دارد این  است که بالا رفتن کمیت  نیز باعث افزایش مخاطب نشده و برخی از این فیلم ها سال ها در نوبت اکران باقی مانده اند و به آنها اجازه اکران داده نمی شود.برخی از فیلم ها که با حمایت دولت ساخته شده نیز با استقبال مخاطب مواجه نمی شود.

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
گفتگو دیباچه با رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان

شرکت ۷۰ طرح از ۱۹ استان در نمایشگاه جشنواره خوارزمی/منتخبین جشنواره، بدون کنکور وارد دانشگاه می‌شوند!

۰۹:۰۰  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی

ما با کلاس‌های آزاد در دنیا ارتباط داریم/ سعی داریم با وزارت علوم همکاری داشته باشیم، اما این همکاری تاکنون رضایت بخش نبوده است!

۲۰:۴۲  -  ۲۹ آبان ۱۴۰۳
مجید اسماعیلی، نوازنده پیشکسوت ویولنسل در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

ارکسترهایی که در کشورمان برگزار می‌شوند، هم ردیف ارکستر های کشور های دیگر هستند!

۱۴:۱۵  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
مدیر کل اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان در گفتگو با دیباچه خبر داد؛

نمایش گرگوربافی و تراش صدف‌های دریایی در نمایشگاه ملی صنایع دستی/ بندرلنگه به‌عنوان شهر ملی گلابتون، شناخته شده است

۱۳:۰۲  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
گفتگو اختصاصی دیباچه با استاد فرهاد فخرالدینی، بنیان گذار ارکستر ملی ایران

عرصه موسیقی نیازمند حمایت دولت است و نباید به آن آسیب بزنند! / تِم سازی نمی‌تواند یک اثر موسیقایی را فاخر کند!

۲۰:۲۴  -  ۲۷ آبان ۱۴۰۳
گفتگوی دیباچه با مهدی وثوقی راد، بازیگر پیشکسوت عرصه تئاتر و تلویزیون

برخی از نمایش‌های روی صحنه، اصالت و پختگی لازم را ندارند/ آخرین خبرها از پروژه جدید نیما جاویدی!

۱۳:۲۱  -  ۲۶ آبان ۱۴۰۳
" گالری آرت پرشیا " میزبان هنرمند معاصر کشورمان شد؛

شگفتی نمایشگاه انفرادی آثار استاد "جلیل خلیلی" و هنری که باید دیده شود!

۲۰:۰۴  -  ۲۲ آبان ۱۴۰۳
پربازدیدها
آخرین اخبار